NydalaEq

 Den 30 maj 1974 kom den första leveransen av Marstall Müsli på den schweiziska marknaden. Det har gått mer än 30 år sedan dess och genom en fortsatt produktutveckling är Marstall fortfarande ett känt, omtyckt foder och en av de absolut ledande hästfoderproducenterna runt om i hela Europa.

Marstall Sverige ägs av Marstall Danmark vilket grundades 2003 av kompanjonerna Bo Kristoffersen & Gert Kristensen, som båda har stor erfarenhet och kunskap inom ridsporten.

Bo Kristoffersen var tidigare försteryttare hos tyska Holsteiner förbundet. Från Tyskland driver han företaget Stall Bengtsson & Kristoffersen tillsammans med svenske landslagsryttaren Rolf–Göran Bengtsson.

Gert Kristensen har också en karriär som nationell tävlingsryttare. Det är Gert som har det dagliga ansvaret för Marstall Danmark.

Marstall Champion
389 kr inkl moms 

Marstall Champion – havrefri ”High-Energy”müsli till tävlingshästar
Kraftfoder speciellt utvecklat till hästar som är i sportrelaterade stress situationer.
Havrefri
Muskeluppbyggande
Lämplig till känsliga och nervösa hästar
Med extra E-vitamin (bra i stressade situationer)
Ger kraft och uthållighet
Naturliga örter, äpple och lucern gör fodret extra välsmakande och får hästar som kan ha svårt att äta under prestationsstress att bli kvar vid foderkrubban.
Champion ger snabb energi (13,5 MJ) med vegetabiliska Ω-3-fettsyrerika oljor av hög kvalitet. Speciellt utvecklad till hästar som skall prestera i grenar som dressyr, hoppning, fälttävlan, körsport eller galopp som kräver stora ansträngningar och höga krav på kraft, snabbhet, uthållighet och koncentration.
Kan kombineras med Marstall Haferfrei och även med ren havre om mera energi önskas. Säljes i 20kg säck.

Marstall Force
749 kr inkl moms

Ett välsmakande, komplett mineralfoder i mycket hög kvalitet till alla slags hästar - från fritids- till sportshästar! Med värdefull öljäst och alla viktiga vitaminer, mineraler samt spårelement till alla slags hästar ! Och utan spannmål ! Force är genom förhållandet Ca:P bäst som tillskott till hö- / kornrationen, men kan också kombineras med andra marstall fodersorter. Enligt undersökningar, är knappt hälften av alla hästar för dåligt försörjda med selen (Müller m.fl. 2012). Detta återspeglar både låga seleninnehållet i grovfodret, men även det saknade medvetandet, att man måste kompensera det med ett kvalitetsmineralfoder.
Finns i 4 kg och 10 kg hink samt 20 kg säck

Välsmakande 
Pelleterad - Lätt att dosera 
Innehåller alla viktiga mineralämnen, vitaminer och spårämnen 
Utan spannmål

Marstall Cornmüsli
299 kr inkl moms
 

Ideal kombination av energirika komponenter till alla hästar i alla sportgrenar i träning och tävling.
Sporthästar, vars prestation fordrar kraftfullt muskelarbete, och hästar som tränar upp konditionen, behöver ett lättsmält foder med kompakt energi, rikt på antioxidanter och som de tycker smakar gott. Dessutom behövs alla nadra näringsämnen för prestation, utstrålning och glänsande hårrem, och för att hästen ska kunna hålla ett lugn temperament. Marstall cornmüsli uppfyller alla dessa anspråk med den ideala kombinationen av lättsmälta, hydrotermiskt expanderade spannmålsflingor och värdefull vegetabilisk omega-3-olja. På grund av sin näringsrika recept och den höga smältbarheten räcker en moderat kraftfodergiva även vid hårdare arbete.

Marstall Haferfrei
329 kr inkl moms

I mer än 25 år har müsliklassikern Haferfrei utan havre varit Marstalls mest omtyckta müsli !
Haferfrei är välsmakande och har genom generationer använts som grundläggande bas i den dagliga fodringen. Hästar som fodras med Haferfrei är arbetsvilliga med harmoniskt och jämt temperament. Haferfrei är rik på mineraler och vitaminer och kan användas som helfoder eller i kombination med spannmål eller annat marstall foder.
Marstall Haferfrei består av lättsmälta hydrotermiskt expanderade müsliflingor. Det skonar inte bara ämnesomsättningen utan även vad gäller kostnad och arbete kommer det att märkas på ett positivt sätt ! Följs rekommenderad fodring behöver du inget extra mineralfoder.
Haferfrei finns också med 3% olja - Haferfrei Plus
Används Haferfrei som helfoder tillsammans med hö, behöver en häst som väger ca 550 kg i lätt arbete ca 1,5-1,7 kg per dag och ca 2,0-2,5 kg vid medel arbete. Om man kompletterar Haferfrei med spannmål eller annat marstall foder, kan mängden minskas.

Produkterna ovan tillhör vårt standardsortiment och finns normalt på lager. Marstalls övriga sortiment tas hem på beställning.